background balk logo 2013
Wellness 1aab

In een wellness-, beauty-, of zorg omgeving is het extra van belang dat mensen zich kunnen opladen en ontspannen. Daarom ontwerpt Sfeerium deze interieurs met nog meer aandacht voor een positieve beleving en het welzijn van klanten en personeel. Wij zorgen ervoor dat het interieur ondersteunend werkt aan de behandelingen en dat uw bedrijf een professionele indruk geeft. Tevens besteden wij als interieurarchitect aandacht aan de routing, praktisch ruimtegebruik en brengen de gewenste sfeer in de diverse ruimtes: van heel open, luxueus en ruimtelijk tot gezellig, intiem en kleinschalig.

Genieten en beleven in een energiegevend interieur van uw salon, beautycenter, wellness, (city) spa, kapsalon, praktijk, kliniek, zorg- of health center!

 

Onze aandachtspunten:

 

* Ruimtes die ondersteunend zijn aan het effect van de behandeling

* Een 'beleving' creeren

* De zintuigen voeden en verrijken

* Ruimte, rust en eenheid in het interieur

* Uitgebalanceerd materiaal- en kleurgebruik

* 'Gevoelswaarde' in interieur

* Aanwezigheid van natuurlijke elementen

* Ruimte-indeling met een goede 'flow'

* Wegnemen van stressfactoren

* Optimaal gebruik van daglicht

* Energiegevende interieurs met een positief effect op gezondheid en welzijn

Sfeerium maakt trends op het gebied van Wellness & Lifestyle.

Hieronder ziet u een selectie van de Trends:

De termen 'Healing Environment' en 'Biophilic design' gebruikt men voor ruimtes waar het herstel en welzijn van de mensen ten goede komt, stress vermindert en waar de verbondenheid met de natuur tot uiting komt. Het wordt toegepast in klinieken, spa's, wellness en zorgcentra, maar ook kantoren, restaurants en onderwijs, etc. In de medische wereld komt steeds meer het besef dat lichaam en geest elkaar beinvloeden. Het welzijn en gedrag van mensen wordt mede bepaald door de omgeving, de zintuigelijke beleving van de omgevingprikkels. Een ondersteunend en verzorgend interieur zorgt ervoor dat lichaam en geest op een positieve manier op elkaar aansluiten en dus positief effect heeft op fysieke en psychische aspecten van de mens.

 

Een ontwerp verweven met healing environment en Biophilia kenmerkt een interieur door: de zintuigen te voeden, het gebruik van natuurlijke materialen, bewust kleurgebruik, goede luchtkwaliteit, diversiteit aan texturen, praktische indeling, aanwezigheid van natuur in vorm van 'natuurbeleving', goede akoestiek, geurbeleving en optimaal gebruik van daglicht. Deze elementen worden op een juiste manier gecombineerd zodat een leef & werkruimte ontstaat met een behaaglijke en menselijke sfeer, waar mensen zich op hun gemak voelen. Sfeerium helpt u graag om deze aspecten in uw bedrijfsruimte te creëren!

 

Wellness Spa ontwerp,

Wellness interieur,

inrichting,

Wellnesruimte

Interieurontwerp voor

Beauty |  Wellness & Spa  | Wellbeing | Praktijken | Health Centers

Wij verzorgen het interieurontwerp en inrichtingen voor uw; wellness centrum, (city) spa, health / gezondheids centrum, instituut, zorg centrum, kliniek, schoonheidssalon, praktijkruimte (o.a. huisartsenpraktijk, tandartspraktijk, fysiotherapie praktijk, mindfulness praktijk), kapsalon, haarwerksalon, massagesalon en diverse andere praktijkinrichting, saloninrichting en spa wellness inrichting.

Bekijk een selectie van onze diverse interieurprojecten op de pagina 'Zakelijke Projecten' >

Interieurprojecten

Wellness & Spa interieur Trends

Praktijkinrichting tandarts, huisarts, fysiotherapie. Medisch centrum interieuradvies.

Sfeerium interieurontwerp  &  'Healing environment'  /  Biophilic design

Muur artwork mos interieur artwork Sfeerium

Diensten & Mogelijkheden

Hoe gaan wij te werk? Bij Sfeerium kunt u kiezen uit meerdere mogelijkheden om een vernieuwende 'beleving' van uw interieur te maken. Het kan een restyling zijn om uw huidige interieur op een aantal punten op te frissen of een totaalontwerp waarin een groot deel van uw bedrijfsruimte onder handen wordt genomen en een totaal nieuwe ‘look’ krijgt. Beide mogelijkheden kunnen prima in fases worden uitgevoerd. Wij maken voor u een stappenplan afgestemd op uw wensen en houden rekening met uw budget en tijdsplanning. Hieronder volgt een korte samenvatting van een aantal mogelijkheden:

 

1-  Re-styling interieuradvies van uw huidige interieur

Sfeerium kan u helpen met een interieuradvies voor het re-stylen van uw huidige interieur. Vaak kan al met kleine aanpassingen de juiste vernieuwende uitstraling bereikt worden. Verschillende onderdelen worden bekeken in het totale sfeerplaatje, zoals de kleuren en materialen, het meubilair, verlichting, raambekleding, behang, planten en overige decoraties. Wij zorgen ervoor dat de nodige veranderingen worden aangebracht en de juiste producten worden aangeschaft om uw interieur tot een inspirerende ruimte te maken!

 

2-   Interieur ‘Totaal’ inrichting  

Fase 1 > Wij creëren een totaal nieuw interieurontwerp waarin bepaalde ruimtes of uw gehele bedrijf een nieuwe uitstraling krijgt. In dit uitgebreide interieurontwerp kunnen de volgende onderdelen meegenomen worden:

 

        *  Kleur & materiaal advies

        *  Sfeer & stijl advies

        *  Ruimte indeling en plattegronden

        *  Stoffering

        *  Raamdecoratie

        *  Vloeren

        *  Meubilair & accessoire advies

        *  Welness & Spa inrichting

        *  Inrichtingsplan

        *  Energiebalans consult

        *  Ontwerp maatwerk meubilair

        *  Ontwerp (muur) artworks

        *  3d tekeningen van de ruimtes, voor een perfect beeld van hoe uw interieur er uiteindelijk in de praktijk uit komt te zien.

 

 

Fase 2 > Tijdens de realisatie/uitvoering van het project verzorgt Sfeerium de aansturing van derden (aannemers, meubelmakers, schilders, enz) en zorgt voor de bestelling/levering van de producten. Wij begeleiden en coordineren het totale project zodat u er geen omkijken meer naar heeft, maar u kunt er ook voor kiezen om deze zelf uit te voeren.

 

3- Huisstijl & Branding ontwerp

Een uitgebalanceerde uitstraling van al uw communicatiemiddelen is erg belangrijk. Naast het interieurontwerp kan Sfeerium voor u de huisstijl & branding vernieuwen of opfrissen. Heeft u al een bestaande huisstijl waar u helemaal content mee bent? Dan zorgen wij ervoor dat deze perfect afgestemd is op de uitstraling van het interieur zodat alle visuele aspecten naadloos op elkaar aansluiten tot in de kleinste details. Dit zorgt voor een consequent en helder beeld naar uw gasten toe. Dit wordt ‘merkbeleving’ genoemd en is de basis van elk goed bedrijf. Wij zorgen ervoor dat er een totale merkbeleving ontstaat door alle visuele grafische elementen van uw huisstijl/ logo te verweven in elementen en materialen in het interieur. Door uw bedrijf als een ‘merk’ in de markt neerzetten krijgt het een krachtige en originele uitstraling naar de buitenwereld toe.

Contact

Schoonheidssalon

massagesalon,

saloninrichting,

kapsalon

Bovenstaande diensten zijn een greep uit ons aanbod, maar kunnen ook voor u een plan op maat maken. Wij staan u graag te woord voor vragen en om vrijblijvend de mogelijkheden van uw project door te nemen.

Neem gerust  contact  op voor meer informatie.  

Schoonheidssalon

interieurontwerp

1-Sfeerium-beauty-salon-schoonheids-instituut-natu

Kliniek, interieur, ontwerp, inrichting, interieuradvies.

10-Sfeerium-beauty-salon-natuurlijk-schoonheids-in Beautysalon M:V Sfeerium interieurontwerp wellness styling Sfeerium wellness spa interieur ontwerp 3 Sfeerium-wellness-spa-interieur-ontwerp